Vybírejte z nabídky 36 289 nemovitostí od 526 realitních kanceláří
lupa mobilní menu
Přehled nemovitostí: prodej domy > rodinné domy > Petřvald Zpět na přehled nabídek

Prodej, Rodinný dům, Petřvald, Petřvald 2-Petřvaldík

Prodejce

Makléř: Mgr. Alžběta Večerková, MBA

Telefon: 777 006 ...

E-mail: vecerkov ...

Zobrazit celý kontakt

prodej

Petřvald (okres Nový Jičín)

Domy, Rodinné domy

23908

23.09.2024

2

2 521 m2

850 m2

G - Mimořádně nehospodárná

Cena: 6490000 CZK / objekt
Prodejce

Makléř: Mgr. Alžběta Večerková, MBA

Telefon: 777 006 ...

E-mail: vecerkov ...

Zobrazit celý kontakt
Poslat dotaz k nabídce
Zásady používání osobních údajů

Nemovitost nabízí

/loga_velka/9738.jpg

REALITNÍ AGENTURA PRORADOST

Vídeňská 1014/18b, 63900 Brno - Štýřice

www.reality-proradost.cz

Zobrazit kontakt na RK

Zobrazit všechny nabídky RK

Hledáte větší sídlo na polosamotě, které si zrekonstruujete pro vlastní bydlení nebo hledáte velmi zajímavý rozsáhlejší objekt k podnikání a zatím jste nenašli to pravé? Pro milovníky historie, venkovského bydlení a investory s komerčním záměrem máme opravdu něco výjimečného. Na prodej je zemědělská usedlost z druhé poloviny 19. století, která je umístěna ve velmi klidně lokalitě na okraji Petřvaldíku, v okrese Nový Jičín. Nejen pro podnikatele je velmi zajímá lokace nemovitosti v blízkosti Ostravy a to jen kousek od ostravského letiště Leoše Janáčka v Mošnově.

Vítejte tedy v Petřvaldíku, v malebné krajině Poodří s romantickými zákoutími, loukami i lužními lesy. Zemědělská usedlost se nachází na pozemku o velikosti 2521 m2, skládá se z příjezdové cesty, rodinného domu se sedlovou střechou, halou (chlévem), vedlejší stavbou a zahradou. V obytné části naleznete jídelnu s historicky laděným vybavením a dekoracemi, kuchyni, koupelnu a chodbu s původní podlahou a zadní místnost. Dva pokoje jsou již pro po renovaci. Úchvatné jsou na této nemovitosti všudypřítomné historické klenby, obrovský půdní prostor pro vestavbu a výjimečný sklep, jak jinak než s nádhernou klenbou. Nemovitost má 2 příjezdové cesty, což ji činní ještě zajímavější.

Současná majitelka vlastní tuto usedlost od roku 2001, je zapálená do historie, celý objekt je dekorován různými historickými předměty a nástroji. Na prohlídce uvidíte, že zde paní majitelka dala kus svého srdce a odvedla zde neskutečné množství práce, aby toto místo postupně renovovala a zachovala původní podobu statku.

Paní majitelka přidává technické informace a informace k úpravám nemovitosti v průběhu let: - studna kopaná (zřízena do r. 1955) - napojení na veřejný vodovod (projekt, povolení, vykonání) r. 2011 - tzv. ochranná vana v čelní části a drenáž, která vede přes celý dvůr byla provedena v r. 2020 - obec plánuje napojení na veřejnou kanalizaci. Stávající odpad septik. - zpevňující pilíře na rozích nemovitostí 2001 - věnec, nový krov a folie, nová krytina tašky Tondach na cele hlavní budově t. j. obytná část a dva chlévy. r. 2002 - hromosvod, oplechování komína, okapy r. 2002 - opravená původní dřevěná okna (obývák, koupelna, hůra) - renovace vstupních dveří - uvedení do původního stavu dvou ložnic s dřevěnou podlahou - hrubě připravena k dokončení je hlavní kuchyň a koupelna - oprava části plotu a opěrní zdi u zadního vstupu - čistění, údržba a jiné.

Geograficky a velikostně se jedná o jedinečnou nemovitost s historickou hodnotou a zároveň ojedinělou příležitost pro investici ležící jen kousek od Ostravy. Zavolejte a domluvte si prohlídku. Těším se na Vás!



Nahoru