Vybírejte z nabídky 36 609 nemovitostí od 526 realitních kanceláří
lupa mobilní menu
Přehled nemovitostí: prodej komerční > zemědělské objekty > Police nad Metují Zpět na přehled nabídek

Prodej zemědělského objektu 82800 m2, Police nad Metují

Prodejce

Makléř: Mgr. Hanyšová Celá Zdenka

Telefon: 800 775 ...

E-mail: info-rea ...

Zobrazit celý kontakt

prodej

Police nad Metují (okres Náchod)

Komerční, Zemědělské objekty

23167

13.10.2024

neuvedeno

G - Mimořádně nehospodárná

Cena: na dotaz v RK
Prodejce

Makléř: Mgr. Hanyšová Celá Zdenka

Telefon: 800 775 ...

E-mail: info-rea ...

Zobrazit celý kontakt
Poslat dotaz k nabídce
Zásady používání osobních údajů

Nemovitost nabízí

/loga_velka/8816.webp

Swiss Life Select Reality

Pobřežní 620/3, 186 00 Praha

swisslife-reality.cz

Zobrazit kontakt na RK

Zobrazit všechny nabídky RK

Statek Tilia je příležitostí splnit si sny. Pokud hledáte usedlost v malebné krajině, kde lze v klidu žít, rozvíjet podnikání a případně si budovat soběstačnost, pak je areál v klidném místě v Polici nad Metují Radešově reálnou šancí. Komplex pěti budov na ploše 7 500 m2 a s 7,6 ha vlastních a 24 ha pronajatých pozemků a vlastní zásobárnou vody je zavedenou rodinnou firmou na výrobu biopotravin.

Současní majitelé rozvíjejí stavební i technické zázemí statku pro potravinářskou výrobu 25 let. Pěstují obilí i ovoce i další plodiny, pečou chleba, vyrábějí biopotraviny a jsou úspěšní. Statek Tilia je nositelem certifikátu pro ekologickou produkci a získal titul Biopotravina roku.

Pro areál hledáme kupce, který na tuto činnost může navázat a zkušenosti převzít, nebo jej pohádkové prostředí osloví jinou příležitostí z palety možností, které toto zázemí skýtá chov koní, agroturistika, ubytování, wellness. Každý z pěti samostatných objektů hraje důležitou roli, každý je dostatečně variabilní pro změnu způsobu využití.

Z poloviny vydlážděný dvůr lemují z jihozápadu třípodlažní budova statku broumovského typu s č.p. 1, ze severu velká stodola s posklizňovou linkou a přístřeškem pro příjem zrnin a z východu podlouhlá zděná budova bývalého kravína. Je to sklad okopanin, zeleniny a ovoce a je vybaven dvěma velkokapacitními mrazáky. Může z něj být stáj pro koně. Na východní straně - oddělený obecní cestou - stojí před 15 lety vybudovaný objekt pro kotelnu na spalování dřevní hmoty, s garážemi a prostorem pro opravy techniky. (Tento objekt lze oddělit a prodat zvlášť).

Historie budovy č.p. 1 sahá hluboko do 18. století s doloženým datem historické přestavby v roce 1884. Dominantou je velká světnice s kachlovými kamny a pecí, kde se pekl chleba. Další prostory přízemí jsou sklady, místa pro zpracování produktů a obchod. V 1. patře je vybudované zázemí pro sušení, uskladnění a zpracování bio potravin a kancelář. Ve východní část prvního podlaží je započatá rekonstrukce velkorysého prostoru pro bydlení či ubytování s příslušenstvím a krbovými kamny a dřevěným stropem i podlahou, kam se dostaneme zvláštním vchodem z přízemí. Půdní prostor tvoří 2 obytné místnosti, kancelář, wc, chodba a půda.

Objekt má nové rozvody elektřiny, vody a odpadů. Ve velkém sklepě v podzemí je studánka. Dům je napojen na obecní vodovod. Vytápěn je dálkově z vlastní kotelny radiátory, zatopit je možné i ve třech krbech a kamnech na tuhá paliva. Vodu ohřívá 6 bojlerů. Okna jsou dřevěná, dvojitá. Podlahy jsou pokryty dlažbou. Krov je po rekonstrukci výměně trámů. Střecha je zánovní. Ze septiku odcházejí odpadní vody do obecní kanalizace. K domu patří zahrada na jihozápad.

Ještě je tu patrový dům čp. 26. Je užíván jako mlýnice, se stroji na mletí zrna a neprošel zásadní rekonstrukcí. Může z něj být další obytný dům. Je vytápěn dvěma kamny na tuhá paliva, vodu ohřívají dva bojlery a v patře je započata vestavba sociálního zázemí.

Těším se na vás.



Nahoru